zatiaľ žiadne údaje
          • Školské kolo "Hviezdoslavovho Kubína"

          • Na našej škole sa dňa 3.03.2023 uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže "Hviezdoslavov Kubín". Žiaci sa veľmi snažili. Vytvorili sme špeciálnu osobitnú súťaž v rámci mesiaca kníh pre našich prváčikov v prednese poézie a prózy. Víťatom sa stal šikovný Bryan Lalik. Školské kolo Hviezdoslavovho Kubína skončil takýmto umiestnením žiakov:

            1.miesto Jenifer Rusznyáková

            2.miesto: Alexandra Csuporiová

            3.miesto: Dávid Várady

            Výhercom gratulujeme! Víťaz putuje na okresné kolo 28.03.2023 do Rožňavy. Ostatným účinkujúcim ďakujeme za snahu!

          • 2% dane

          • 2% dane

             

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, obráťte sa na pedag.pracovníkov školy, oni Vás usmernia ako ďalej postupovať.

            Vopred ďakujeme za prejavenú dôveru!

          • OZNAM- Jarné prázdniny

          • Oznamujeme rodičom, že jarné prázdniny sa začínajú 6.marca 2023 a budú trvať do 10. marca 2023. Vyučovanie po jarných prázdninách obnovíme 13.marca 2023. Prajeme príjemné prežitie jarných prázdnin!

          • Karneval 2023

          • ...to bola zábava!!! Dávno sme sa už tak dobre nezabavili! Bola to verejná akcia za prítomnosti rodičov a ďalších rodinných príslušníkov. Dúfam, že sme zimu odohnali a už nič,...,len čakať na krásnu, teplú JAR.

          • Vianočno-novoročný program 2022/23

          • Dňa 13.01.2023 naši žiaci potešili svojich rodičov a blízkych svojim vystúpením na vianočnej besiedke.

            Vianočná besiedka musela byť kvôli vysokej chorobnosti žiakov školy v mesiaci december preložená na január. 

            Oči členov rodín žiakov boli naplnené šťastím a dojatím. Program sa vydaril, každému sa páčil!

             

          • OZNAM

          • Riad. ZŠ Gemerská Hôrka 92 Vám touto cestou oznamuje, že vzhľadom na vysoké percento chorobnosti našich žiakov, ktoré pretrváva niekoľko dní, poskytuje riad. školy riad. voľno podľa §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách. Riad. voľno sa poskytuje na dni 20.- 22.12.2022 za súhlasu zriaďovateľa v zastúpení p. starostu Obce Gemerská Hôrka.

            Na základe toho je zrušený aj vianočný program -posúvame ho na január 2023.

            Uskutočnia sa len vianočné trhy 21.12.2022 v altánku našej školy od 12.30 hod.

            Žiaci sa po vianočných prázdninách vracajú 9.01.2023 Prajeme Vám veselé a zdravé prežitie vianočných sviatkov!

          • BUBNOVAČKA 2022

          • BUBNOVAČKA 2022

            DETI TICHO PRED NÁSILÍM NEOCHRÁNI!

            S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“ zaznie Slovenskom a Českom aj vďaka vám už po deviaty krát 18. novembra 2022, v čase 10:00 – 11:00, aby sme pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý! Patronát nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová a Klára Laurenčíková, splnomocnenkyňa vlády Českej republiky pre ľudské práva.Počas minulých rokov sa do podujatia zapojilo viac ako 132 000 detí a dospelých.

            Ako aj v minulosti, aj tento rok je spoluorganizátorom bubnovačky Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch a prenesene cez ich koordinátorov aj v mestách po Slovensku. A tak sa v niektorých mestách bude Bubnovačka realizovať pod ich koordináciou. O mestách, ktoré budú mať koordinátora, vás budeme priebežne informovať a navzájom prepájať.

            KTO STOJÍ ZA BUBNOVAČKOU

            Bubnovačku rozbehlo v roku 2014 Centrum Slniečko, n.o., člen Koalície pre deti Slovensko, ktoré sa problematike násilia na deťoch venuje viac ako 22 rokov.  Už niekoľko ostatných ročníkov prebieha toto podujatie v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch, ktoré je organizačnou súčasťou MPSVR SR a ktoré na Slovensku zohráva kľúčovú úlohu pri realizácii konkrétnych systémových riešení, zabezpečujúcich ochranu detí pred násilím. A vďaka spoluorganizátorovi – pražskému Centru Locika, z.ú., prekročí Bubnovačka hranice Slovenska aj tento rok.

            PREČO BUBNUJEME V NOVEMBRI 

            November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa. 

            18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili práve 18. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ! 

          • Školský výlet 2022

          • Super školský výlet do Rožňavy!!! Neboli sme ďaleko ale sme sa poriadne zabavili. Pozreli sme si výstavku v Galérii Baníckeho Múzea a vyrobili sme si vlastné varechové bábky - žirafy a mačičky.  Vďaka Gabike Badin a jej manželovi, ktorý bol tvorcom výstavky. Dostali sme od pani vychovávateľky fajnú zmrzlinu. Presunuli sme sa Detského centra, kde sme sa vybláznili poriadne!!!

             

             

          • "SPOLU MÚDREJŠÍ 3"

          • Na základe záujmu učiteľov, žiakov a rodičov sme sa opäť zapojili do výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania „Spolu múdrejší 3“. Boli sme vybratí z podporených žiadateľov „Spolu múdrejší 3“. Spolu múdrejší 3 je určený na podporu škôl, ktoré prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov, ohrozených školským neúspechom, alebo žiakov, ktorí potrebujú pomoc s učivom, budú vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v mimoškolských hodinách v stanovenom rozsahu. Cieľom výzvy je podporiť projekty zamerané na vyrovnávanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov, ako aj na elimináciu rizika opakovania ročníkov a predčasného ukončenia vzdelávania žiakov. Prostredníctvom naplnenia tohto čiastkového cieľa sa zabezpečí naplnenie hlavného cieľa reformy, ktorým je zmierňovanie dopadov pandémie vo vzdelávaní na základných školách ako aj zmiernenie negatívneho dopadu pandémie na ďalšie vzdelávanie žiakov. Trvanie projektu „Spolu múdrejší 3“ je naplánované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR od januára do júna 2022. V rámci Spolu múdrejší 3 naša škola do doučovania zapája 2 pedagógov a 8 žiakov podľa individuálnej potreby. Doučovanie prebieha v mimoškolských popoludňajších hodinách, je zamerané na predmety tzv. hlavných vzdelávacích oblastí :jazyk a komunikácia, matematika. Realizuje sa prezenčnou formou vzdelávania. Spolu múdrejší 3“ je realizovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR.

          • Projekt "Čisté Slovensko"

          • Projekt "Čisté Slovensko" v spolupráci s NP Slovenský kras a Ministerstvom životného prostredia SR. Ďakujeme MVDr. A.Balážovej za pekný deň v prírode, kde sme sa veľa dozvedeli, zahrali, vyčistili prírodu a dobre sme sa cítili.

          • DEŇ DETÍ

          • Skvelý "Deň detí" sme zažili 1.06.2022. V spolupráci s PZ Plešivec, DHZO Gemerská Hôrka a Práporom RCHBO Rožňava. Vďaka patrí manažovaniu celého dňa Obci Gemerská Hôrka pod vedením p. starostu Ing. Tibora Balázsa. V kultúrnom dome obce nám pripravili fajné palacinky, jazdili sme na poníku. Na multifunkčnom ihrisku našej školy sme súťažili so žiakmi maď. ZŠ. Bolo super!!!Ďakujeme pekne!

          • Kvetinová záhradka

          • Naša vynovená kvetinová záhradka. Srdečná vďaka za sponzorstvo spol. DOMITRI, ktorá nám poskytla fóliu, p. starostovi Ing. Tiborovi Balázsovi, ktorý zabezpečil kamene a brigádnikov no a vďaka patrí aj za vynaložené úsilie a estetické cítenie našej p.upratovačke Marike Lavenovej, ktorá to mala celé pod kontrolou.

          • DEŇ MATIEK

          • Láska našich mám nás hreje a sprevádza celý náš život. Odmalička nás učia veľkým veciam a odovzdávajú nám múdrosti, ktoré získali od svojich mám a tie zase od tých svojich. Materská láska je bez výnimky. Ďakujeme vám, milé mamičky, za toto všetko a ešte za oveľa viac. Poďakovanie mamám vyjadrili naši žiaci 13.05.2022 svojim kultúrnym programom, ktorý nacvičovali a pripravovali s láskou.

          • Sférické kino

          • Dňa 10.05.2022 sme v spolupráci s MŠ Gemerská Hôrka a kultúrnym domom v Gemerskej Hôrke mali zážitok zo sférického kina. Pozreli sme si poučný film "Ľudské telo" a "Polárnu žiaru". Všetkým sa to páčilo. Niektorí zo žiakov boli v takomto kine po prvý krát.

          • Environmentálny deň 29.04.2022

          • Environmentálny deň 29.04.2022 s mikroregiónom Domica v obci Plešivec. Naši žiaci 3. a 4. ročníka čistili prírodu v Plešivci a tak prispeli k ochrane nášho životného prostredia. Boli veľmi šikovní!!!

          • Zápis do 1.ročníka

          • Dňa 11.04.2022 sa uskutočnil v našej škole zápis do 1. ročníka na školský rok 2022/23. Zvládli test, spievali s našimi žiakmi a tancovali. Boli veľmi zlatí! Tešíme sa na nich v septembri!